Науковці визначили ефективність китайської вакцини Sinovac, яку придбала Україна / фото REUTERS

Китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech на пізніх стадіях випробувань у Бразилії показала ефективність 78%.

Про це пише ТСН з посиланням на Bloomberg.

Читайте такожСтепанов розповів, коли Україна очікує отримати перші 700 тисяч доз китайської вакцини від COVID-19

Відео дня

Зазначається, що це найбільш точний результат випробувань проведений з вакциною Sinovac. Рівень захисту, підтверджений офіційними особами штату Сан-Паулу, був отриманий на основі передових випробувань на кінцевій стадії за участю близько 13 000 учасників.

Цей показник не відповідає приблизно 95% ефективності, що спостерігається в мРНК-вакцинах, розроблених Pfizer Inc. і Moderna Inc.

Як повідомлялося, раніше Агентство з контролю за продуктами харчування і ліками Індонезії видало дозвіл на екстрене використання вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech.

Цей препарат перебуває у завершенні ІІІ фази клінічних випробувань, які проходять у Бразилії, Індонезії та Туреччині. Для екстреного використання CoronaVac вже була затверджена для груп, які мають високий ризик зараження, в Китаї та Об’єднаних Арабських Еміратах.

Міністерство охорони здоров’я України 30 грудня уклало контракт про постачання в Україну в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech обсягом 1,9 млн доз за ціною 504 грн за дозу.