Ілюстрація / REUTERS

У Сполучених Штатах Америки, де останнім часом стрімко зростає кількість нових пацієнтів з коронавірусом, зафіксували новий антирекорд за кількістю хворих COVID-19 за добу.

Як повідомляє Сегодня з посиланням на CNN, за останню добу в країні виявили 50 203 інфікованих коронавірусом. Про зростання захворюваності повідомили у понад 30 штатах.

Читайте такожКоронавірус встановив новий антирекорд у світі: кількість інфікованих COVID-19 наближається до 11 мільйонів

Відео дня

Всього ж в Штатах, як свідчать дані Університету Джона Хопкінса, небезпечну інфекцію підтвердили у 2 мільйонах 685 тисяч осіб. Понад 128 тисяч американців померли від COVID-19.

Зазначимо, що США ризикують зіткнутися з ситуацією, коли в країні будуть фіксувати по 100 тисяч нових хворих на добу. Про це заявив головний епідеміолог країни Ентоні Фаучі. При цьому віце-президент Майк Пенс повідомив про найнижчий з кінця березня рівень смертності від коронавірусу.

Однак директор Центру з контролю і профілактики захворювань США Роберт Редфілд вважає, що насправді кількість перехворілих може бути в десять разів вище і досягати 25 млн осіб.