Мутований коронавірус з Британії небезпечний / фото REUTERS

Мутований коронавірус з Британії, штам VUI-202012/01, особливо заразний для дітей і підлітків. І це робить його більш небезпечним, вважають деякі фахівці і закликають до термінових заходів.

Так, за словами епідеміолога з Лондонського університету королеви Марії Діпті Гурдасані, ця особливість дозволить вірусу швидше поширюватися і серед дорослих, написала вона в Twitter, передає РБК-Україна.

Читайте такожBBC: дослідження показало високу заразність "британського штаму" коронавірусуЕксперт говорить, що новий штам може поширюватися швидше, викликаючи зростання смертності. Гурдасані вважає, що вже зараз потрібно вживати заходів боротьби з інфекцією. В першу чергу, на її думку, потрібно закрити школи.

Відео дня

"Всі факти говорять про те, що нам потрібно терміново діяти, щоб обмежити поширення вірусу по всій Великобританії... Нам потрібно закрити школи, поки ми не зможемо зробити їх безпечними і запобігти подальшій передачі вірусу", - написала вона.

Зазначимо, що про новий штам коронавірусу заявив у грудні минулого року прем'єр Британії Борис Джонсон, який оголосив, що Лондон і частини південно-східної та східної Англії перейдуть на обмеження "четвертого рівня".

Раніше лікар із Закарпаття назвав симптоми першого українця, що заразився на новий штам коронавірусу.

Мутація коронавірусу: що відомо