REUTERS

Коронавірус, що виявили на одному з найбільших гуртових ринків Пекіна Сіньфаді, може виявитися більш заразний, ніж виявлений раніше на ринку морепродуктів в Ухані.

Про це заявив професор інституту вірусології медичного відділення Уханьского університету Ян Чжаньцю, повідомляє Globaltimes.

"В процесі еволюції інфективність вірусу може посилюватися, а може слабшати. Але я вважаю, що виявлений на ринку "Сіньфаді" коронавірус SARS-CoV-2 більш заразний, ніж той, що був на ринку "Хуанань" в Ухані", - заявив учений.

Відео дня

Читайте такожГоловний медик Львова пояснив причину різкого приросту кількості випадків COVID-19

Раніше в Пекіні виявили локальний випадок зараження коронавірусом. Під час перевірки джерело коронавірусної інфекції знайшли на дошці, яку використовували для оброблення імпортованого лосося на ринку Сіньфаді.

На наступний день COVID-19 виявлений у двох працівників у Китайському центрі дослідження м'ясної продукції.

Повідомляється, що в районі Фентай, де розташований ринок, ввели режим воєнного часу, щоб не дати ситуації вийти з-під контролю.

Як повідомляв раніше УНІАН, спалах коронавірусу зафіксували на ринку 13 червня. Гуртовий ринок «Сіньфаді» є найбільшим в столиці. Після виявлення вірусу призупинили роботу інших гуртових ринків Пекіна, скасували заняття в школах і спортивні змагання. Зараження на ринку стало першими для столиці після двомісячної перерви.