Авокадо  покращує роботу мозку \ фото ua.depositphotos.com

Деякі напої і продукти харчування здатні посилити роботу мозку. А значить, допоможуть захиститися від вікових проблем з пам'яттю. 

Читайте такожНазвано п'ять суперпродуктів, що підвищують розумові здібностіЛосось. Ця жирна риба особливо багата довголанцюговими жирними кислотами Омега-3, які мають вирішальне значення для роботи мозку і здоров'я серця. Дефіцит цих кислот пов'язаний з втомою, поганою пам'яттю і перепадами настрою. Тунець і палтус також можуть забезпечити здорову дозу Омега-3.

Авокадо. Містить велику кількість мононенасичених жирних кислот, які допомагають захищати клітини мозку, які підтримують несучі інформацію нерви. Дослідження показали, що авокадо покращує кровопостачання і доставку кисню в мозок, зміцнюючи навички критичного мислення, передає medikforum з посиланням на The Health Site.

Відео дня

Горіх. Не тільки зміцнюють мозок, але і стабілізують настрій. Горіхи багаті вітаміном Е, який може допомогти зменшити вікове зниження когнітивних функцій. Волоські горіхи - найкращий вибір. Вони є відмінним джерелом DHA-різновидів жирних кислот Омега-3, які, як було доведено, покращують когнітивні функції у дорослих.

Листова зелень. Шпинат і різні види капусти багаті поживними речовинами, такими як фолієва кислота, залізо, кальцій і вітаміни E і K, які корисні для мозку. Вживання листової зелені пов'язано з більш повільним віковим зниженням когнітивних функцій.

Чорниця. Висока концентрація антиоксидантів в чорниці допомагає збалансувати кількість вільних радикалів в організмі, щоб протидіяти окислювальному стресу. Оксидативний стрес може прискорити процес старіння мозку і порушити його роботу. Дослідження вчених Університету Тафтса показало, що чорниця здатна поліпшити пам'ять, а також запобігти втраті пам'яті.

Какао-боби. Відомо, що флаваноли (молекули у фруктах і овочах) роблять благотворний вплив на здоров'я серцево-судинної системи. Вчені вважають, що високий вміст в раціоні флаванолів також зміцнює мозок. Какао боби-найбагатше джерело флавоноїдів, але вони також присутні у винограді, яблуках, чаї, ягодах та інших продуктах харчування.

Новини по темі