Захід і США сумніваються в ефективності російської вакцини від коронавірусу / Ілюстрація REUTERS

Президент РФ Володимир Путін розповів про стан здоров’я своєї доньки після російської вакцини від коронавірусу.

Про це він розповів в інтерв’ю провладному Россия 24.

Читайте такожReuters: Потенційної вакцини проти коронавірусу вистачить на 5-10 років

Відео дня

Глава Кремля заявив, що вакцина формує стійкий імунітет, і в доньки вже з’явилися антитіла.

«Так, у неї температура була 38,4 у перший день. А на другий – 37 з невеликим, і все. Після другого щеплення через 21 день теж було підвищення температури, але все нормально. Я з нею говорив щойно телефоном, почувається добре», – відповів він.

Він стверджує, що донька була серед добровольців на російські ліки.

Путін також відкинув повідомлення про неповне випробування вакцини РФ. За його словами, дослідження продовжаться «у рамках російського закону».

26 серпня під санкції США потрапили п’ять російських науково-дослідних інститутів, які підозрюються у розробці забороненої біологічної та хімічної зброї.

Що відомо про російську вакцину від COVID-19?

  • Видання Bloomberg писало, що в Росії чиновники й олігархи раніше інших отримали експериментальну вакцину від COVID-19. Хоча її безпечність й ефективність доведена не була. 
  • У США не вірять, що Росія розробила безпечну й ефективну вакцину від COVID-19. Зокрема, головний інфекціоніст країни вказав на те, що Москва так і не закінчила всі етапи клінічних випробувань.  
  • Журнал Science зауважив, що  Росія не скоро зможе користатися своєю вакциною. Адже сама знає, що її вакцина ще не готова. Про це свідчать реєстраційні документи самого препарату, якими хвалився Путін.