Матча, що буквально означає "порошкоподібний чай" \ teaonline.com.ua

Матча може знизити тривожність за рахунок активації рецепторів дофаміну і серотоніну, які пов'язані з тривожною поведінкою.

Читайте такожВчені встановили, що кофеїн може уповільнити набір вагиТакого висновку дійшли дослідники з Університету Кумамото в Японії. У недавньому дослідженні, опублікованому в Journal of Functional Foods, японські вчені виявили докази переваг матчі для психічного здоров'я, передає medikforum.

«Результати дослідження показують, що матча, яка використовувався як лікарський засіб протягом багатьох років, може бути дуже корисна для людського організму", - сказав Юкі Кураучі, один з авторів дослідження.

Відео дня

Дослідники виявили, що у мишей, які споживали або порошок матчі, або його екстракт, знижувалася тривожна поведінка. Вони також виявили, що етанольний екстракт демонструє більш сильний анксіолітичний ефект. Це означає, що матча має два компоненти, що знижують тривожність, і що нерозчинний у воді компонент має сильнішу анксіолітичну дію, ніж водорозчинний компонент.

Команда вчених дійшла висновку, що, хоча необхідні додаткові дослідження, їхні результати підкреслюють благотворний вплив матчі на психічне здоров'я.

Матча, що буквально означає "порошковий чай", відноситься до порошку, виготовленого з тонко подрібненого листя чайного дерева, вирощеного в тіні (Camellia sinensis). Матча використовувалась в лікувальних цілях з давніх часів. У Японії вона застосовується, щоб допомогти людям розслабитися, запобігти ожирінню і лікувати деякі шкірні захворювання.

Новини, які можуть вас зацікавити: