Ілюстрація / REUTERS

Адміністрація президента США Дональда Трампа докладає зусиль для того, щоб серйозно скоротити час, необхідний для розробки вакцини проти коронавірусу, з метою отримання достатньої кількості доз для більшості американців до кінця року.

Читайте такожБілл Гейтс назвав реальний термін виходу вакцини від коронавірусу

За словами двох людей, знайомих з питанням, програма об'єднає приватні фармацевтичні компанії, урядові установи та збройні сили, щоб спробувати скоротити час розробки вакцини на вісім місяців, передає kommersant з посиланням на Bloomberg.

Відео дня

Як частина угоди, платники податків будуть нести більшу частку фінансового ризику, пов'язану з тим, що учасники проекту можуть зазнати невдачі, замість фармацевтичних компаній. За словами одного з представників адміністрації, мета проекту - забезпечити доступ до 300 млн доз вакцини до січня.

За першість у створенні вакцини борються США і Китай, який поки лідирує в цій гонці. Китайські вірусологи розробляють п'ять варіантів: на базі нуклеїнових кислот, аденовірусного вектора, рекомбінантну, інактивовану і живу аттенуїрувану (на основі ослабленого вірусу).

Читайте також: