Відеоігри можуть допомогти покращити здоров'я / фото pexels.com

Популярні відеоігри можуть розв'язати проблему з деякими видами психічних розладів, заявили науковці з Ірландського дослідницького центру програмного забезпечення наукового фонду.

Як пише Edexlive, команда дослідників Lero заявила, що відеоігри можуть допомогти там, де традиційні методи лікування недоступні через місце розташування або як доповнення до традиційних терапевтичних методів лікування депресії або тривоги.

Керівник дослідження Марк Кемпбелл розповів, що є докази, які підтверджують ефективність відеоігор в поліпшенні психічного здоров'я. Найкращі результати вони показують при лікуванні депресії та тривожності.

Відео дня

"Варто розглядати комерційні відеоігри як потенційну альтернативу для поліпшення різних аспектів психічного здоров'я", - зазначив Кемпбелл.

На думку експертів звичайні відеоігри можуть забезпечити недорогий і простий доступ для розв'язання проблем з психічним здоров'ям.

Читайте такожУчені розповіли, як зупинити старіння мозку

"Загальна доступність і поширеність комерційних відеоігор в сучасному суспільстві робить їх неоціненним засобом спілкувань людей з психічними розладами, незалежно від віку і статі, і з обмеженим доступом до психіатричної допомоги, що особливо актуально під час нинішньої пандемії COVID-19", - відзначають вчені.

Спеціалісти стверджують, що відеоігри у віртуальній реальності чудово підходять для лікування когнітивно-поведінкових методів лікування депресії та тривожних розладів. Ці технології та керованість віртуального середовища можуть стати прекрасним способом для використання в психотерапії.

Вас також можуть зацікавити новини