5 причин, чому варто носити маску навіть після вакцинації / фото УНІАН (Денис Прядко)

Навіть після отримання другої дози вакцини від коронавірусу необхідно дотримуватися запобіжних заходів, щоб убезпечити себе, своїх близьких і всіх інших.

Читайте такожМеркель: вакцинуватися від COVID-19, ймовірно, доведеться щороку

Про це пише CNN з посиланням на експертів.

Відео дня

При цьому експерти радять носити маски навіть після вакцинації.

  • Це не 100% захист. Навіть найкращі з доступних наразі вакцин забезпечують захист до 95% тільки при повній імунізації. Це означає, що ймовірність заразитися новим коронавірусом становить 5% в будь-який час.
  • Всі люди різні. Деякі люди матимуть більш стійку імунну відповідь на обидва раунди вакцинації проти COVID-19, ніж інші.
  • Рухома ціль. Як це зазвичай буває з вірусами, вірус SARS-CoV - 2 мутує по всьому світу, створюючи варіанти, які виявляються більш заразними. Експерти попереджають, що антитіла від попереднього випадку COVID-19 не захистять від повторного зараження новим варіантом коронавірусу.
  • Ви можете бути "тихим розповсюджувачем". За оцінками експертів, сьогодні безсимптомні хворі можуть бути причиною половини випадків COVID-19. Цілком можливо, що хтось може отримати вакцину, але як і раніше може бути безсимптомним носієм, попереджають експерти.
  • Тривалість імунітету невідома. Дослідники ще не знають, як довго буде зберігатися імунітет, створюваний нинішніми вакцинами, такими як вони є. Є ймовірність, що в найближчі місяці або роки можуть знадобитися бустерні дози.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я попередили, що навіть масштабна вакцинація не зупинить коронавірус.

Вакцинація від коронавірусу: що відомо