Прорив труби стався 13 січня у Києві поблизу Либідської площі / фото УНІАН

Випадок з проривом тепломережі біля ТРЦ "Ocean Plaza" врегульовує страхова компанія «ІНГО Україна», і вже розпочато процес врегулювання справи та збору інформації.

Про це УНІАН повідомили у компанії. 

"АСК «ІНГО Україна» повідомляє, що ТРЦ "Ocean Plaza" має в компанії діючий договір комплексного страхування. Адміністрація торговельно-розважального центру звернулася із заявою щодо інциденту на території (вул.Антоновича, 174) одразу після прориву тепломережі. Розпочато процес врегулювання справи та збору інформації", - наголосили в компанії.

Відео дня

Читайте такожКМДА розглядає можливість виплати компенсації потерпілим унаслідок прориву біля Ocean Plaza

Експерти компанії ІНГО спільно з представниками ТРЦ наразі працюють на місці події для уточнення обставин та оцінки збитку, йдеться в повідомленні. 

ПрАТ «Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна» входить до групи найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань. Має 28 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. 13 грудня 2019 рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг ПрАТ «Акціонерна страхова компанія ІНГО Україна» за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА, прогноз «стабільний».

Як повідомляв УНІАН, 13 січня у Києві поблизу Либідської площі через прорив магістрального трубопроводу теплопостачання стався вилив гарячої води на дорогу і підтоплення першого поверху та підвального приміщення ТРЦ Ocean Plaza.

У КП «Київтеплоенерго» стверджують, що пошкодження тепломагістралі сталося через те, що вона відпрацювала нормативний термін експлуатації. За даними КМДА, трубопровід діаметром 1000 мм був прокладений у 1987 році. Він обслуговує близько 3 тис. будівель.

У КМДА повідомили, що внаслідок прориву трубопроводу та виливу теплоносія опіки отримали 9 осіб, серед постраждалих - пасажири маршрутки, що потрапив у місце витоку теплоносія, та перехожі. У МВС поінформували про евакуацію 13 осіб з місця аварії, 7 з яких госпіталізували.

Сьогодні, 14 січня, у «Київтеплоенерго» заявили, що пошкодження трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza планують ліквідувати до ранку 15 січня. Питання виплати компенсацій постраждалим вирішуватиме спеціальна комісія при КМДА.

У КМДА поінформували, що станом на 14 січня п’ятеро осіб, постраждалих внаслідок аварії, перебувають у лікарні. Всього за допомогою звернулись 11 осіб, шестеро з них госпіталізації не потребували.