Родинам померлих медиків виплатили страховки \ фото REUTERS

Для родин п’яти медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування (ФСС) профінансував одноразові страхові виплати за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 8,5 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Фонду. Зокрема, страхову виплату у розмірі 1 млн 702 тис. 500 грн виплачено родинам медичної сестри з Волинської області, сімейного лікаря з Рівненської області, лікаря-кардіолога, а також сімейного лікаря з Черкаської області і медичної сестри з Чернігівської області.

Читайте такожЕ-лікарняні з незначними помилками в ПІБ приймаються до оплати - Фонд соцстрахування

Відео дня

Загалом станом на сьогодні Фондом профінансовано державні допомоги відповідно до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" для родин 194 медичних працівників.

У ФСС нагадали, що розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 1 січня календарного року, у якому стався страховий випадок.

"Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФСС в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи", - зазначили у ФСС.

Вас також можуть зацікавити новини: