Родини восьми померлих медиків отримали страховки \ фото REUTERS

Для родин восьми медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування (ФСС) виплатив одноразові страховки за рахунок коштів держбюджету на суму 13,12 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Фонду. Зокрема, страхову виплату у розмірі 1 млн 702 тис. 500 грн профінансовано для сімей генерального директора лікарні з Дніпропетровської області, медичної сестри зі Львівської області, лікаря з медицини невідкладних станів з Тернопільської області та медичної сестри з Харківської області.

Читайте такожЛікарю, який став інвалідом через коронавірус, виплатили страховкуТакож страховку у розмірі 1 млн 576 тис. 500 грн профінансовано для сімей лікаря-хірурга з Житомирської області, медичної сестри із Запорізької області, лікаря-невролога з Полтавської області, а також завідувача приймального відділення з Києва.

Відео дня

Загалом станом на сьогодні ФСС профінансовано державні допомоги відповідно до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" для родин 182 медичних працівників.

У Фонді нагадали, що розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 1 січня календарного року, у якому стався страховий випадок.

"Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФСС в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи", - зазначили у Фонді.

Вас також можуть зацікавити новини