Постраждалим на виробництві Фонд соцстраху виплатив майже 800 млн грн / фото ua.depositphotos.com

Фонд соціального страхування України (ФССУ) у травні виплатив постраждалим в результаті нещасних випадків на виробництві, або членам їх сімей, у разі смерті потерпілих, понад 790 млн гривень щомісячних страхових виплат.

Як повідомила прес-служба ФССУ, фінансування було здійснено фондом у повному обсязі з урахуванням підвищення розміру виплат на 11% згідно з перерахунком, проведеним з 1 березня 2020 року.

"Усього виплати отримали 204,1 тис. осіб, які повністю або частково втратили працездатність через професійну діяльність, а також особи, які мають право на виплати у разі смерті потерпілого", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожФонд соцстрахування отримав понад 3,3 тисячі повідомлень про захворювання медиків на COVID-19

У ФССУ нагадали, що право на таку виплату настає з дня встановлення медико-соціальною експертизою стійкої втрати професійної працездатності. Розмір щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування України станом на 15 червня отримав заяви-розрахунки для фінансування лікарняних, виданих у зв'язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 1,45 млн грн. В цілому Фонд прийняв до сплати 1245 лікарняних листів.