Розмір щомісячної виплати на підприємствах вугільної галузі складає трохи більше 5 тисяч гривень / фото УНІАН

За підсумками січня-квітня 2020 року середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України (ФССУ) для осіб, які постраждали внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають на них право у разі смерті потерпілого, зріс на 11,7% і склав 3 657,75 гривень.

Читайте такожМінекономіки пропонує виділити 2 мільярди гривень на страхування аграріївПро це повідомляється на сайті ФССУ.

Зазначається, що середній розмір щомісячної виплати для потерпілих на виробництвах вугільної галузі складає 5003,34 гривень.

Відео дня

«ФССУ здійснює страхування понад 12 мільйонів працівників на випадок травм і захворювань, отриманих при виконанні службових обов'язків. Зокрема, в разі стійкої втрати працездатності через виробничих причин, фонд провадить щомісячні страхові виплати, що компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня втрати працездатності. Виплати фінансуються до повного відновлення працездатності або протягом усього життя», – йдеться в повідомленні.

За інформацією ФССУ, сьогодні в Україні майже 205,5 тисяч таких осіб і членів їх сімей, які щомісяця отримують від фонду виплати. З них 89,3 тисячі осіб – потерпілі на виробництвах вугільної галузі та їх сім'ї.

«В цілому, протягом чотирьох місяців 2020 року Фонд соціального страхування направив 2,8 мільярда гривень на щомісячні страхові виплати потерпілим та їх сім'ям, з яких 1,6 мільярда гривень – на щомісячні виплати потерпілим шахтарям і членам їх сімей. Видатки за цим напрямом зросли на 119,2 мільйона гривень, або 4,4%, в порівнянні з тим же періодом минулого року», – наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України прийняв постанову про виділення Міністерству соціальної політики 2,279 мільярда гривень для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування з фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою і її наслідками.