Заборгованість по страхових виплатах зменшується / daoffice.org

Застраховані особи отримують належне матеріальне забезпечення та страхові виплати від Фонду соціального страхування (ФСС) України. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

За даними міністерства, як органу державного нагляду за ФСС, робота фонду триває в штатному режимі.

«Вживаються заходи для забезпечення фінансових виплат, передбачених законодавством України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПрибуток глобальних перестраховиків у 2019 році зріс через збільшення попиту на захист

Повідомляється, що фінансування допомог і виплат здійснюється фондом щодня, у міру надходження коштів від сплати роботодавцями єдиного внеску. Зокрема, за період з 22 по 27 квітня ФСС профінансував матеріальне забезпечення за заявами-розрахунками, наданим роботодавцями, на загальну суму 350,1 млн грн. До цієї суми увійшли допомоги з тимчасової непрацездатності (247,67 млн грн), допомоги з вагітності та пологів (99,34 млн грн), допомоги на поховання (0,69 млн грн), а також допомоги з тимчасової непрацездатності, пов'язаної з нещасним випадком на виробництві (2,39 млн грн).

Також у повідомленні прес-служби зазначено, що станом на 22 квітня заборгованість із виплати матеріального забезпечення становила 1,285 млрд грн, а вже станом на 27 квітня - 1,111 млрд грн, тобто заборгованість зменшилася на 174,3 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Фонді соціального страхування України розповіли, що затримка термінів фінансування допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на 13 днів сталася через зменшення надходжень коштів від єдиного соціального внеску. Зазначається, що термін затримки коливається, тому що залежить від суми щоденних надходжень до бюджету фонду.