Харків. 6 жовтня. УНІАН.  Азербайджанська сторона запропонувала Україні ввести додатковий рейс Харків-Баку-Харків.

Про це повідомляє сайт Міністерства закордонних справ України.

Питання розглядалося під час зустрічі Посла України в Азербайджанській Республіці (АР) Б.Климчука та Керівника Торговельно-економічної місії в складі Посольства України в АР М.Блащука з Президентом ЗАТ «Азербайджан Хава Йол лари» Д.Аскеровим.

Відео дня

 

Посол Б.Климчук проінформував Д.Аскерова про стан торговельно-економічних і культурних відносин між Україною та Азербайджаном, відзначивши при цьому значну роль азербайджанських авіаліній. При цьому Б.Климчук окреслив перспективи подальшого розвитку, зокрема, у галузі авіаційних перевезень.

Д.Аскеров  відзначив давні, добрі стосунки в авіаційній галузі та авіаперевезеннях з Україною. При цьому він підтримав пропозицію Посла та дав розпорядження відповідному підрозділу авіакомпанії затвердити частоту рейсів Київ-Баку-Київ для українських авіаліній без обмежень, виходячи із запиту української сторони, і дозволив відкрити додатковий рейс за маршрутом Харків-Баку-Харків. Також він вивив зацікавленість до продукції підприємства ВАТ «Мотор-Січ» (Запоріжжя) та Харківського авіапідприємства і запросив до співпраці.