Харків. 15 жовтня. УНІАН. Народний депутат України (БЮТ) Олександр ФЕЛЬДМАН  закликав харківську владу та керівників підприємств до розробки антикризового економічного плану.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі народного депутата.

«Пройшло вже 2 тижні з тієї миті, як в економіці України і Харкова почалася масштабна криза, але люди досі не почули ні про існуючі проблеми, ні про способи їх подолання. Всі завмерли і чекають реакції Президента, СНБО, Кабміну, парламенту, забуваючи, що будь-які рішення центральна влада торкатимуться, перш за все, порятунки базових галузей, найбільших банків та держкорпорацій. Проблеми міських і регіональних економік, місцевого малого та середнього бізнесу, за традицією, залишаться справою рук самих «потопаючих», - заявив в своєму зверненні О.ФЕЛЬДМАН.

Відео дня

На його думку, якщо ситуація буде пущена на «самоплив», то криза в інвестиційній, банківській і валютній сферах з високою часткою ймовірності спричинить за собою кризу у сфері будівництва та розвитку інфраструктури; проблеми в бухгалтерській і фінансовій діяльності підприємств міста й області; скорочення персоналу і зниження рівня заробітних плат; зниження надходжень до бюджету; падіння основних показників ділової активності та якості життя харків`ян. Для міста Харкова, крім усього іншого, це може обернутися відходом великого інвестора з економіки міста і перетворенням початих капітальних проектів у «довгобуд»; зривом програми підготовки Харкова до ЄВРО-2012; невиконанням планів по залученню зовнішніх запозичень під фінансування пріоритетних проектів; проблемами в діяльності місцевих банків і як наслідок – в кредитуванні бізнесу та виконанні зобов`язань перед населенням. У результаті, соціально-економічна ситуація в місті й області може повернутися до стану «середини 90-х років».

О.ФЕЛЬДМАН закликав губернатора Харківської області Арсена АВАКОВА, голову Харківської обласної ради Сергія ЧЕРНОВА Харківського міського голову Михайла ДОБКІНА, керівників найбільших політичних сил міста і найбільших підприємств Харкова і Харківщини об`єднати зусилля і виробити антикризовий план.

«У найближчий день ми надамо керівництву обласної і міської рад наш пакет антикризових ініціатив. Наша фракція в міській раді візьме участь в роботі міської ради, де міській владі буде запропонований план антикризових заходів. Депутати від БЮТ в міській та обласній радах солідарно з рештою політичних сил готові підтримати ті рішення, які будуть спрямовані на мінімізацію наслідків кризи і швидке його подолання.

Як народний депутат України, уповноважений депутатського об`єднання «За Харків!» і радник Прем`єр-міністра України заявляю про свою готовність надати посильну допомогу керівництву області та міста в рішенні першочергових проблем, пов`язаних з ухваленням бюджету на 2009 рік, виділенням позик і субсидій, стабілізацією роботи місцевих підприємств і включенням Харкова у загальнонаціональний антикризовий план», – заявив О.ФЕЛЬДМАН.