Харків. 30 жовтня. УНІАН. Партія регіонів вимагає відставки міністра охорони здоров’я Василя КНЯЗЕВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам у Харкові лідер Партії регіонів, кандидат у президенти України Віктор ЯНУКОВИЧ після мітингу, який відбувся на заводі імені Малишева у рамках його передвиборчої кампанії.

«Ми вимагаємо негайної відставки міністра КНЯЗЕВИЧА і всіх, хто має до цього відношення», - сказав В.ЯНУКОВИЧ. Він заявив про те, що його політична сила вимагає негайно завезти в Україну препарати і обладнання для боротьби з грипом; оголосити мораторій на всі масові заходи в країні; всім обласним управлінням охорони здоров’я відзвітувати, на скільки сьогодні Україна готова до антиепідеміологічних заходів.

Відео дня

В.ЯНУКОВИЧ гостро розкритикував Міністерство охорони здоров’я, оскільки вважає, що воно виявилося непідготовленим до епідемії грипу A/H1N1.

На думку В.ЯНУКОВИЧА, відбулося формальне виділення коштів на боротьбу з грипом, «і на сьогодні 46 млн. жителів України залишилися незахищеними». Він вважає, що вже давно можна було завезти в Україну відповідне обладнання для діагностики захворювань.

В.ЯНУКОВИЧ також вимагає від усіх управлінь охорони здоров’я у регіонах терміново відзвітувати про готовність до проведення протиепідеміологічних заходів.

В.ЯНУКОВИЧ також повідомив, що Партія регіонів розпочне збір коштів для боротьби з грипом.