Харків. 8 грудня. УНІАН. Працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали мешканця селища Нова Водолага, 1972 року народження, який 7 грудня телефоном повідомив про замінування супермаркету «Таргет» у Харкові.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі зв’язків з громадськістю обласної міліції,

вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). 

Відео дня

За словами представника ЦЗГ, цією статтею передбачене покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту терміном до 6 місяців, або позбавлення волі терміном до 5 років.

Коментуючи події, керівник торгової мережі супермаркету«Таргет» Владислав ПРОТАС сказав в інтерв’ю кореспонденту УНІАН, що це не перший випадок «замінування» приміщень «Таргету» в Харкові. Такі випадки трапляються один-два рази на рік, зазначив він, і сума збитків становить в середньому 150 тис. грн. недоотриманої виручки.

Причому, наголосив В.ПРОТАС, «за нашими спостереженнями, такі випадки припадають на періоди сплесків політичної активності в країні».

Як повідомляв УНІАН, 7 грудня у Харкові через повідомлення невідомого про замінування близько 5 годин не працював один з найбільших сермаркетів міста – «Таргет».