Харків. 9 вересня. УНІАН. Генеральна прокуратура забере в своє провадження кримінальну справу, порушену за фактом зникнення харківського журналіста Василя КЛИМЕНТЬЄВА, якщо в ході розслідування з’ясується що до цього причетний будь-хто з працівників правоохоронних органів.

Про це сьогодні в інтерв`ю журналістам в Києві заявив Генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО.

«Кримінальну справу порушено за фактом зникнення, за статтею 115. Ми це зробили свідомо, щоб проводити широкі слідчо-оперативні заходи. 115 – це підслідність органів внутрішніх справ. У нас немає ще даних про те, хто скоїв цей злочин. Якщо будуть дані, що це скоїв працівник правоохоронних органів, обов’язково заберемо її (справу) собі, до свого провадження», - сказав О.МЕДВЕДЬКО, зауваживши при цьому, що на даний час Генпрокуратура свідомо не забирає собі цю справу, в тому числі із тих причин, щоб не відволікати оперативних працівників.

Відео дня

«Докір кинути на адресу працівників міліції я не можу – зроблено дуже багато», - сказав О.МЕДВЕДЬКО.

Як повідомляв УНІАН, дружина В.КЛИМЕНТЬЄВА повідомила про зникнення чоловіка 12 серпня 2010 року. В ході перевірки встановлено, що 11 серпня В.КЛИМЕНТЬЄВ виїхав з будинку з невідомим чоловіком на автомобілі «БМВ» сріблястого кольору в невідомому напрямку. Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею «умисне вбивство» за фактом зникнення В.КЛИМЕНТЬЄВА. Пізніше ця справа була передана в Київ для розслідування Міністерством внутрішніх справ.

17 серпня міліція Харківської області повідомила, що в човні, який плавав на Печенізькому водосховищі, був знайдений мобільний телефон зниклого журналіста.

31 серпня заступник міністра внутрішніх справ України Василь ФАРИННИК заявив, що міліція відпрацьовує вісім версій зникнення В.КЛИМЕНТЬЄВА.

Газета «Новиый стиль» займається розслідуваннями на правову тематику.