Харків. 16 вересня. УНІАН. Інформаційне агентство УНІАН відкрило кореспондентський пункт у Республіці Білорусь, передає кореспондент УНІАН з Мінська.

На прес-конференції в Мінську, присвяченій відкриттю корпункту, генеральний директор УНІАН Олег НАЛИВАЙКО заявив, що агентство налагоджує інформаційний міст між Україною і Білоруссю.

«Це четвертий кореспондентський пункт агентства, який функціонує за кордоном. На сьогоднішній день зарубіжні представництва працюють у Брюсселі, Варшаві і Москві. Відкриття в Мінську корпункту дозволяє налагодити прямий інформаційний міст між двома дружніми державами-сусідами», - відзначив О.НАЛИВАЙКО.

Відео дня

Сьогодні в Посольстві України в Республіці Білорусь відбулася зустріч керівництва УНІАН із білоруськими та іноземними журналістами, в якій брав участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь Віктор ТИХОНОВ.

Зокрема, В.ТИХОНОВ відзначив, що «між Україною і Білоруссю існують давні міцні зв`язки, пріоритетними серед яких сьогодні стають, зокрема, торгово-економічні відносини».

Також на прес-конференції торкнулися питання співпраці між Національною спілкою журналістів України і Білоруською спілкою журналістів.

Як результат, досягнуто домовленості щодо обміну візитами між редакціями газет прикордонних регіонів двох держав.

Довідка УНІАН. Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН) (м. Київ) засноване в березні 1993 року. Сьогодні УНІАН є одним з найбільших в Україні та одним із найбільш оперативних у Східній Європі виробників і постачальників політичної, ділової та розважальної новинної, а також фотоінформації.

Глибина електронної інформаційної бази – 17 років. УНІАН поширює більш як 200 тисяч інформаційних повідомлень на рік.

Агентство випускає інформаційні випуски з різної тематики (суспільно-політична, економічна, спортивно-культурна тощо), галузеві та регіональні випуски.

Сайт УНІАН (www.unian.net) входить до першої п`ятірки за відвідуваністю серед українських медійних сайтів.

У структурі сайту УНІАН також функціонує сайт УНІАН-Економіка (http://economics.unian.net), а також регіональні сторінки: УНІАН-Крим (http://crimea.unian.net), УНІАН-Харків (http://kharkiv.unian.net), УНІАН-Львівщина (http://lviv.unian.net) і ін.

1 січня 2007 року УНІАН відкрив перший закордонний корпункт у Брюсселі.