Харків. 4 січня. УНІАН. Представники партії «Батьківщина» встановили 2 намети біля Качанівської виправної колонії №54 в Харкові, де утримується засуджена екс-прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 20-30 активістів, які зібралися перед входом до колонії, повідомили, що їхня акція спрямована на підтримку лідера опозиції.

Біля Качанівської колонії встановлено намети

Відео дня

Люди біля наметів збиратимуть звернення, листи від прибічників Ю.ТИМОШЕНКО, яка, на їхню думку, засуджена незаконно, а також роздаватимуть харків’янам агітаційні матеріали.

Сьогоді в наметах чергують представники парторганізації «Батьківщини» Комінтернівського району, на території якого знаходиться Качанівська колонія, а потім щодня їх змінюватимуть активісти з інших райорганізацій.

Коментуючи подію, заступник Харківської обласної організації «Батьківщини» Валерій ДУДКО сказав кореспондентові УНІАН, що «влада зробила помилку», етапувавши Ю.ТИМОШЕНКО до Харкова.

«Влада припустилася помилки. У Харкові дуже багато прихильників Юлії ТИМОШЕНКО, а тепер їхнє чило буде лише зростати», - сказав В.ДУДКО.

Політик стверджує, що «70% харків’ян не довіряють чинній владі», і вважає, що «в майбутньому ці люди голосуватимуть за «Батьківщину».

Як повідомляв УНІАН, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.ТИМОШЕНКО до 7 років позбавлення волі за перевищення влади та службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

Апеляційний суд Києва 23 грудня залишив вирок у силі.

30 грудня Ю.ТИМОШЕНКО було етаповано з Київського СІЗО до Качанівської виправної жіночої колонії №54 у Харкові. Нині засуджена утримується в камері дільниці СІЗО Качанівської колонії.