Харків. 24 листопада. УНІАН. Сьогодні у Харкові відкрито Інтернет-портал «Голодомор 1932-1933 років у Харківській області» (www.golodomor.kharkov.ua).

Як передає кореспондент УНІАН, презентація порталу пройшла у прямому ефірі місцевих телеканалів «Фора» та АТВ/К під час телемарафону «Розтривожена пам’ять», проведеного в рамках заходів вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Проект представив ініціатор створення порталу голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ. Створити зі своїми однодумцями сайт, сказав губернатор, його спонукала потреба знати правду про Голодомор – найстрашнішу трагедію України в 20-му сторіччі. «Цей портал потрібен мені, як людині і громадянину Україні. Впевнений – потрібен і Вам», - сказав А.АВАКОВ, звертаючись до телеглядачів.

Відео дня

У спорах з опонентами, зазначив він, кращим аргументом буде «факт і документ. На цьому порталі ви не знайдете ніяких політичних висновків. Лише історична совість».

За словами А.АВАКОВА, у творців порталу попереду ще велика робота, у тому числі пошукова: «Ми не будемо обмежуватися лише державними архівами. Групи істориків, дослідників виїжджатимуть в райони області і збиратимуть свідчення очевидців тих подій. І не лише в Харківській області, але й в Сумській, Полтавській областях, які входили до складу Харківщини в 1932-1933 років».