Кінотеатр «Загреб» не включений до програми приватизації комунального майна / фото Вести

У Києві планують знести будівлю кінотеатру «Загреб», що на проспекті Голосіївському,116.

Про це повідомляє муніципальна газета «Вечірній Київ».

Зазначається, що постійна комісія Київської міськради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку сьогодні погодила рішення про знесення будівлі цього кінотеатру.

Відео дня

«Надати дозвіл комунальному підприємству КМДА «Київкінофільм» на знесення комплексу нежитлових будівель загальною площею 2 554,6 кв.м на просп. Голосіївському,116 у Голосіївському районі, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва», - йдеться у проекті рішення.

Водночас документ передбачає залучення інвестора для створення на місці кінотеатру нового об’єкта громадського призначення, частину якого, аналогічну за площею до старого кінотеатру, буде повернуто в користування міста.

Читайте такожОрендарям кінотеатру «Київ» не продовжать договір

Як зазначила директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник, рішення носить організаційний характер і спрямоване на підготовку до проведення самого інвестиційного конкурсу та залучення інвестора для будівництва об’єкта громадського призначення за зазначеною адресою.

«Після визначення переможця інвестиційного конкурсу та укладення з ним інвестиційного договору, відбудеться відшкодування інвестором вартості будівель. Була проведена оцінка їхньої вартості, і, відповідно до умов, які будуть в інвестиційному конкурсі, інвестор зобов’язаний передати ті площі, які є на сьогоднішній день в кінотеатрі «Загреб», в новому об’єкті, який буде побудовано», - сказала Мельник.

Також вона повідомила, що кінотеатр «Загреб» не включений до програми приватизації комунального майна, тож є можливість вільного відведення земельної ділянки. Наразі вона нікому не належить, там затверджено Детальний план території (ДПТ), який дозволяє споруджувати на цій ділянці будівлі громадського призначення, в тому числі - і кінотеатр.

«Тобто функціональне призначення буде збережено – це буде громадська будівля з приміщеннями кінотеатру», - запевнила Мельник.

Як нагадує видання, будівлю кінотеатру ім. Ю.Гагаріна у Шевченківському районі реконструюють, створивши на її місці сучасний медіа-hub.