Нагороду Києва у Каннах отримав мер столиці Віталій Кличко / фото kiev.klichko.org

Київ увійшов до топ-10 найуспішніших міст світу за рентабельністю бюджетних інвестицій а також отримав відзнаку за зниження бюрократії.

Таку оцінку свого розвитку українська столиця отримала в конкурсі «fDi Location Awards», що проводить спеціалізований журнал Foreign Direct Investment (видає його  Financial Times). Про це повідомляється на сайті kiev.klichko.org.

Конкурс щороку визначає найуспішніші міста світу з точки зору інвестиційної привабливості і проводить церемонію нагородження найкращих під час  міжнародної виставки нерухомості MIPIM у Каннах.

Відео дня

Нагороду Києва у Каннах отримав мер столиці Віталій Кличко.

Також він представив на MIPIM стенд Києва та інвестиційні проекти, до яких українська столиця пропонує долучитися іноземному бізнесу.

Читайте такожКанцлер Австрії подякував Кличку за зусилля у впровадженні європейських цінностей

«Сьогодні ми представляємо тут Україну і її столицю. Як мер Києва хочу  відзначити, що наше місто сьогодні динамічно розвивається, показуючи приклад перетворень всій країні, - відзначив Кличко. - Київ - дуже привабливий і перспективний для світових інвесторів. І свідченням цьому є те, що протягом кількох останніх років 60 відсотків усіх інвестицій в Україну приходять саме в Київ, що провідні рейтингові агентства підвищили позиції Києва. І залучення інвестицій сьогодні - один з наших пріоритетів. Щоб столиця розвивалася, ставала гарнішою і комфортнішою», - підкреслив мер столиці.

Цьогорічна виставка нерухомості зібрала 26 тисяч учасників зі 100 країн світу. Захід відвідають майже 6 тисяч міжнародних інвесторів та майже 4 тисячі топ-керівників найвпливовіших компаній з усіх секторів міжнародної нерухомості.

Цьогорічною темою виставки став розвиток галузі нерухомості у найближчі 30 років під впливом нових тенденцій щодо її довговічності.

MIPIM - це унікальна міжнародна платформа для ознайомлення з новими проектами з розвитку територій, урбаністичних зон та туризму, зустрічей з потенційними партнерами для залучення інвестицій.