Кличко на Подільсько-Воскресенському мосту / фото klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем‘єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням допомогти столиці і дофінансувати на суму 400 мільйонів гривень будівництво двох важливих для Києва інфраструктурних об‘єктів - Подільсько-Воскресенського мостового переходу через Дніпро та Сирецько-Печерської лінії Метрополітену від станції Сирець на житловий масив Виноградар.

З відповідною ініціативою Кличко виступив на засіданні уряду, повідомляється на сайті klichko.org.

“Задля реалізації важливих інфраструктурних проектів прошу ваших, Володимире Борисовичу, доручень щодо виділення місту Києву коштів з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток в сумі 200 мільйонів гривень на продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу та 200 млн гривень - на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії Метрополітену від станції Сирець на житловий масив Виноградар”, - сказав Кличко.

Відео дня

Читайте такожКличко: Київ увійшов до топ-10 міст світу за рентабельністю інвестицій

Він відзначив, що будівництво таких важливих об’єктів стимулює розвиток громадського транспорту та інфраструктури столиці. А також - створює додаткові робочі місця і дає можливість залучити  виробничі потужності вітчизняних промислових підприємств.

У свою чергу, прем‘єр-міністр Володимир Гройсман надав необхідні доручення Міністерству фінансів, Міністерству інфраструктури, всім профільним структурам спільно з КМДА опрацювати технічні можливості надання фінансової підтримки реалізації двох важливих інфраструктурних проектів.