Олександр Ткаченко / фото УНІАН

Нове міжфракційне об'єднання "Новий Київ" у Київраді може дати старт створенню нової здорової більшості у Київраді, яка буде працювати в інтересах киян, а не в інтересах мера Кличко і його "друзів".

Про це в інтерв'ю Обозревателю заявив депутат парламентської франції "Слуга народу" Олександр Ткаченко.

"Я радий тому, що в Київраді створилася нова группа. Мені здається, це перша ознака того, що все підкилимні ігри і всі закулісні домовленості будуть винесені в нормальну публічну політичну дискусію", - заявив він.

Відео дня

За його словами, з бюджету столиці розпорядженнями міського голови виводяться мільярди гривень на користь особливо наближених забудовників.

"Ми всі є свідками пограбування бюджету Києва, столичної землі і численних корупційних схем. Та з цим миритися не можна. Мільярди виводяться з бюджету розпорядженнями міського голови на користь особливо наближених забудовників. При цьому всі обіцянки нинішнього керівництва міста залишаються лише на папері. Зрозуміло, що це не може тривати рік у рік", - заявив Ткаченко.

Також він зазначив, що "під завісу" своєї каденції Кличко і його оточення вже перестали по суті займатися Києвом, що ще більше посилило управлінську кризу.

"Столиці необхідно оновлення влади – це реальний факт. Кияни втомилися від розгромленої інфраструктури, корупції і всього, що ми зараз спостерігаємо. Вони справді хочуть змін на краще", - заявив він.

Також Ткаченко повідомив, що нова депутатська група в Київраді стала приводом для створення у Верховній Раді міжфракційної групи "Новий Київ".

"У координації з колегами з міської ради, ми будемо працювати для того, щоб нарешті змінити еліти в Києві і почати планомірну роботу по оздоровленню ситуації в місті. Саме для цього був прийнятий в першому читанні "Закон про столицю". Зараз ми проводимо публічні обговорення в місті і разом з депутатами Київради сподіваємося привести ситуацію до того, що система управління містом у форматі Порошенко-Кличко піде в минуле", - заявив Ткаченко.