Олександр Дубінський / фото УНІАН

Народний депутат Олександр Дубінський продовжує боротися з незаконним будівництвом Дениса Комарницького в Солом'янському парку Києва, про яке писав Dubinsky.ua. Зараз він з'ясовує, на яких підставах Нацполіція займалася охороною даного об'єкта, що підтверджено очевидцями і фотоматеріалами.

Дубинський повторно направив депутатське звернення голові Нацполіції України Ігорю Клименку. Це другий депутатський запит, щоб точно встановити підстави для охорони незаконного будівництва працівниками поліції протягом майже цілого місяця.  

Перше звернення з цього приводу нардеп Олександр Дубінський направив 15 грудня 2021 року. Біля будівельного майданчика постійно чергували автомобілі та автобус Національної поліції, і парламентарій з'ясовував підстави для їх присутності.

Відео дня

В отриманій через місяць відповіді йшлося, що з 11 грудня 2021 року керівництвом ГУНП в м.Києві було прийнято рішення про посилення заходів з охорони публічної безпеки та порядку за адресою: м. Київ, вул. Генерала Шаповала, 1-3. Але надалі залучені сили поліції були зняті.

Однак після простої перевірки стало очевидно, що це неправда. Відповідь не відповідала дійсності. Жителі Солом'янського району повідомили нардепу про те, що починаючи з 12 грудня 2021 року і щонайменше до 3 січня 2022-го поруч з будівельним майданчиком цілодобово знаходиться автобус з реєстраційним номером 0970, а також кілька поліцейських легковиків зі спеціальними номерними знаками: 4699, 3168, 0748, 4699, 0976, 2538, 4885, 8151. А також не менше п'яти працівників Нацполіції. Ці факти були підтверджені фотодокументами.

У зв'язку з цим Дубінський підготував новий офіційний запит на Ігоря Клименка, щоб отримати відповіді на наступні питання:

  • На якій правовій підставі працівники Нацполіції регулярно перебувають біля будівельного майданчика по вулиці генерала Шаповала, 1-3, у Солом'янському районі Києва? 
  • Чи були відповідні звернення з боку будь-яких осіб до органів Національної поліції України? Якщо так, то хто саме звертався?
  • Які завдання були поставлені працівникам Національної поліції щодо можливої охорони/дотримання правопорядку тощо на території будівельного майданчика та/або по забудовнику/генеральному підряднику?
  • Хто саме дав розпорядження поліцейським розташуватися біля будмайданчика, його суть і мета?

Нагадаємо, що нардеп Дубінський отримав від Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру офіційну відповідь про те, що цільове призначення виділеної в Солом'янському парку землі — це будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (можна будувати тільки Готель, офісний або торговий центр). Мова про земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:72:186:0006 загальною площею 1,1901 га. 

При цьому Dubinsky.ua публікував документи, що підтверджують, що насправді на цьому місці будують житловий будинок з квартирами. Що вже є протизаконними діями.

Завдання нардепа Олександра Дубінського - зупинити це свавілля і притягнути всіх винних у порушенні до відповідальності. На даний момент вже відкрито кримінальне провадження за заявою народного депутата на предмет можливих протиправних дій головного інспектора будівельного нагляду відділу по роботі з дозвільними документами Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції (ДАБІ) Ганни Кізік і посадових осіб ТОВ "Смарт-Девелопмент" і ТОВ "Міськбудальянс", про що писав Dubinsky.ua.

А також направлені звернення до мера Києва Віталія Кличка, КП "Київтеплоенерго", Міністерства регіонального розвитку та Департаменту містобудування та архітектури Київради на надання інформації та документів, які безпосередньо стосуються даного незаконного будівництва.

Дубинський взявся розслідувати цю справу після скарг жителів Солом'янського району, які протестують проти незаконної забудови Солом'янського парку (замовниками є ТОВ "Міськбудальянс" і ТОВ "Смарт-Девелопмент"). Будівництво пов'язують з Денисом Комарницьким.

Нагадаємо, що засновниками ТОВ "Смарт-Девелопмент" є син колишнього мера Києва Олександра Омельченка — Олександр Омельченко, якому належать 50% компанії. У його бізнес-партнерів пакети акцій поменше: Олександр Селюк (8,3%), Владислава Селюк (25%), Денис Селюк (8,3%) і Микита Селюк (8,4%). Керує компанією Тетяна Валеріївна Ковтун. Людина з тим же ім'ям раніше очолював відділ капітального будівництва та реконструкції Подільського району в держадміністрації.

Дубінський з'ясує, на яких підставах Нацполіція майже місяць охороняла незаконне будівництво в Солом'янському парку Києва
Дубінський з'ясує, на яких підставах Нацполіція майже місяць охороняла незаконне будівництво в Солом'янському парку Києва
Дубінський з'ясує, на яких підставах Нацполіція майже місяць охороняла незаконне будівництво в Солом'янському парку Києва