Фото УНІАН

Євангельська Церква «Християнська Надія» та благодійний соціальний центр «Варнава» що розташовані у Києві на Жмаченка, 20, просять киян про допомогу. Та звинувачують у рейдерській атаці посадовця КМДА Олександра Харченка.

Про це пастор «Християнської Надії» Валерій Решетинський розповів в інтерв’ю виданню «Ділова столиця».

«Земельна ділянка по вулиці Жмаченка, 20, яку наш центр законно орендує вже понад 15 років, стала мішенню рейдерської атаки з боку міських «бізнесменів» та деяких високопосадовців. Минулого року ми вирішили розширювати наш центр, перетворивши його на духовно-благодійне містечко, в якому будуть, крім приміщення церкви, школа, дитячий садок, музей Всесвіту, благодійна поліклініка, багатофункціональний зал для занять спортом, приміщення для занять людей з інвалідністю на візках, благодійний центр реабілітації та навчання дітей з вадами слуху та зору, центр турботи для дітей-аутистів, центр реабілітації та турботи для самотніх літніх людей. Але в «день тиші» 24 жовтня перед виборами на нашій території влаштували «акцію» та встановили спортивний майданчик. А поліція, яку ми викликали, вирішила не втручатися», - розповідає пастор «Християнської Надії» Валерій Решетинський.

Він звинувачує у рейдерстві заступника голови КМДА Олександра Харченка.

«Ми вважаємо, що він діє в інтересах забудовника Олександра Насіковського, власника компанії DIM, яка має кілька об’єктів поруч з нами та давно хоче заволодіти цією ділянкою. Цей забудовник неодноразово різними способами намагався вийти з Церквою на переговори та змусити відмовитись від ділянки, але йому це не вдавалося. Він і погрожував, і намагався підкупати, і шантажував.

У вівторок прихильники соціального центру та небайдужі кияни прийшли під будівлю МВС, щоб звернути увагу керівництва міністерства, мера Києва, Президента Зеленського на ситуацію навколо будівлі на Жмаченка, 20.

«Нас прийняв заступник міністра Антон Геращенко – уважно вислухав, викликав відповідальних осіб, взяв на розгляд документи. Наступного тижня ми плануємо зустрітися для продовження конструктивного діалогу. Мені здалося, що ми порозумілися, і МВС не дозволить використовувати своїх підлеглих як «дах» для рейдерів», - пояснив Решетинський.

Крім того, на підтримку Церкви та центру висловилась низка громадських та релігійних організацій, благодійних фондів, відомих меценатів. Також Церква має намір звернутись до зарубіжних посольств, які підтримують свободу віросповідань та борються проти утисків вірян у різних країнах та закликає  киян підтримати соціальний центр.

Нагадаємо, забудовника Олександра Насіковського неодноразово звинувачували у захопленні ділянок і вирубці зелених зон. У парку «Крістерова гірка» поблизу вулиці Вишгородська в Оболонському районі компанія-забудовник, пов'язана з групою «DIM» Насіковського, варварським способом вирубала 384 дерева для зведення 24-поверхового житлового будинку.  Раніше структура Олександра Насіковського аналогічним варварським способом знищила зелену зону на вул.  Жмаченка в Києві для будівництва ЖК «Автограф». Причому на проблемному будмайданчику виникали силові конфлікти між противниками знищення дерев і найнятими Насіковським тітушками.