Синоптики не обіцяють, що в серпні прийде тепло / УНІАН

Кінець липня приніс в Україну рясні опади. Синоптики не обіцяють, що в серпні прийде тепло, бо за спекою потрібно їхати на південь країни. У той же час україна продовжує заливати дощами. В самому кінці липня столицю накрив потужний ураган зі зливою.

До кінця цього тижня і наступного в Україні буде не дуже спекотна погода. Про це повідомила заступник начальника короткочасних прогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, передають "Факти".

Читайте такожНа Україну суне негода: оголошено штормове попередження

Відео дня

"Найближчим часом температурний фон на півночі країни складе 18-25 градусів тепла, а на півдні України - 24-28 градусів вище нуля, - говорить Наталія Голеня.- Що ж стосується опадів, то 2 і 3 серпня можливі короткочасні дощі в Карпатах. А 4 серпня очікується більш активний процес у південних, центральних і східних областях, де пройдуть грозові дощі з градом і, можливо, з поривчастим вітром. Після того як пройде атмосферний фронт, в Україні встановиться комфортна погода. В кінці наступного тижня, десь 8 і 9 серпня, може початися підвищення температури до 30 градусів",- каже синоптик.

За словами народного синоптика Володимира Деркача, серпень в Україні очікується дощовим і не дуже спекотним.

"На початку серпня буде помірне тепло з невисокими температурами, а в середині та в кінці першої декади можливі невеликі дощі, - розповів народний синоптик. - Друга декада почнеться з короткочасних дощів, однак потім будуть теплі, навіть спекотні дні. Ось тільки серпнева спека протримається не довго, і температура почне знижуватися. Паралельно з цим прийдуть дощі, які посиляться наприкінці другої десятиденки. Третя декада серпня буде практично без опадів, температура повітря підніметься до високих позначок. Такої спеки не протримається довго і в кінці останнього літнього місяця прийде різке похолодання.