Найближчий тиждень в Україні буде теплим та навіть спекотним / фото Engin Akyurt / Pixabay

Цього тижня в Україні очікується комфортна погода, місцями з невеликими дощами. У другій половині тижня очікується посилення вітру. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

"Поступове прогрівання повітря очікується протягом найближчих днів у більшості областей країни. Нічні заморозки повністю відступлять, а вдень температурне тло відповідатиме літнім показникам", - прогнозує синоптик.

В окремі дні, за його даними, є ймовірність невеликих, місцями помірних дощів у супроводі гроз.

Відео дня

"Ближче до вихідних за рахунок посилення антициклону з північного сходу очікується незначне похолодання, а також вітряна погода в більшості південних, східних і центральних регіонів", - попереджає фахівець.

Також, за його даними, збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки у лісах та лісостепових районах.

Погода 20 травня

На початку тижня, за даними Кібальчича, у західних та місцями північних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами, місцями град та шквали 15-17 м/с. На решті території буде без опадів. Температура повітря в+21°...+26°.

Погода 21 травня

У вівторок вночі буде без істотних опадів, а вдень у західній частині та місцями на крайній півночі країни пройдуть невеликі короткочасні дощі, часом з грозами. Температура повітря вночі +8...+13 °С, вдень +22...+27 °С, а на Закарпатті повітря прогріється до +30 °С.

Погода 22 травня

У середу, за даними Кібальчича, переважатиме погода без опадів. Лише у Карпатах та на Закарпатті очікуються невеликі короткочасні дощі з грозами. Вдень на заході України окремі пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Вночі буде +8…+13 °С, а вдень по всій Україні повітря прогріється до +22…+27 °С.

В Україну йде потепління - що відомо

Про те, що найближчого тижня в Україні буде дуже тепло свідчать й дані Погода УНІАН. Очікується, що найближчі кілька днів температура поступово підвищуватиметься, у низці областей повітря прогріватиметься до літніх +28°...+30°. Перед вихідними та на вихідних температура трохи знизиться.

Вас також можуть зацікавити новини: