На вихідних моря в Україні штормитиме / Фото УНІАН, Олег Куцький

На вихідних в Україні похолоднішає, місцями випаде перший сніг, а через посилення вітру в акваторії морів очікується шторм. Про негоду попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, атмосферні умови протягом кількох наступних діб помітно змінюватимуться і набудуть більш зимового характеру.

"З північного сходу Європи на територію нашої країни почне надходити холодне морозне повітря і одночасно активізується циклонічна діяльність над Чорним морем. Тому очікується нестійкий характер погоди у більшості областей", - пояснив Ігор Кібальчич.

Відео дня

За його даними, найбільш інтенсивні опади пройдуть у південній та південно-східній частині України. У західних, центральних, східних областях випаде перший сніг.

На півдні посилиться вітер місцями понад 20 м/с, на акваторії Чорного та Азовського морів очікується шторм. Прохолодна, але суха погода передбачається лише у північній половині країни.

Україна чекає на перший сніг: як треба підготуватись

За прогнозами, на вихідних в Україні очікується багато опадів у вигляді дощів, мокрого снігу та снігу. Через це рятувальники закликають автомобілістів підготуватися до негоди заздалегідь. Зокрема, варто змінити літню гуму на зимову, знижувати швидкість та зберігати пильність біля пішохідних переходів й загалом переконатися, що ваша автівка підготовлена до ускладнення погодних умов.

Вас також можуть зацікавити новини: