Початок вересня в Україні буде дощовим / фото ua.depositphotos.com

Останні літні дні в Україні будуть досить теплими та комфортними, особливо на сході та півдні, де стовпчики термометрів все ще підійматимуться вище +30°.  Однак 1 вересня принесе в Україну справжню осінню погоду. З цього дня температура в країні знизиться і почнуться дощі, які торкнуться всіх областей. До вихідних погода стабілізується, дощі припиняться.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 30 серпня, в західних областях і частково в північних очікується похмура погода з температурою +19°...+22°. На решті території країни буде сонячно і набагато тепліше. На сході та півдні повітря прогріється до +30°...+34°.

Відео дня
Погода в Україні 30 серпня / фото УНІАН

Останній день літа, 31 серпня, принесе в Україну комфортну температуру і мінімум опадів. Невеликі дощі очікуються лише у Волинській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях. На півдні як і раніше буде ясно і сонячно, до +30°.

Погода в Україні 31 серпня / фото УНІАН

1 вересня принесе в Україну справжню осінню погоду. Температура по всій країні знизиться, в західних, місцями в північних і центральних областях пройдуть дощі. Прохолодніше всього на заході України, +17°...+19°, а найтепліше - на сході та півдні: + 26°...+29°.

Погода в Україні 1 вересня / фото УНІАН

2 вересня дощі накриють всю Україну. На заході похолодає до +13°...+16°. На сході та півдні країни очікується багато гроз, +20°...+28°. По всій країні також різко знизяться нічні температури, +6°...+11°.

Погода в Україні 2 вересня / фото УНІАН

У п'ятницю, 3 вересня, погода в Україні стабілізується. По всій країні очікується хмарна погода з проясненнями, дощі припиняться, а температура складе +16°...+20°.

Погода в Україні 3 вересня / фото УНІАН

На вихідних, 4 і 5 вересня, українців чекає стабільна погода. У суботу невеликі дощі можливі в Рівненській, Житомирській та Київській областях, а в неділю - лише в Чернігівській. Вихідні пройдуть без різких температурних перепадів.

Погода в Україні 4 вересня / фото УНІАН
Погода в Україні 5 вересня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

30 серпня - день Мирона. Якщо на Мирона вранці туман і роса - погода стоятиме хороша. Золотистий колір зорі й фіолетове забарвлення горизонту - до гарної погоди.

31 серпня - день Фрола й Лавра. У цей день на конях не працюють, з ранку їх чистять, миють, заплітають їм гриви в коси, які прикрашають стрічками.

1 вересня - мученика Андрія Стратилата. Цей день повинен бути теплим, хоча і говорили: "День спекотний, але дихає осінню". Стратилат день прийшов - овес дозрів. Вітер, що дме з півдня, обіцяє хороший урожай вівса.

2 вересня - пророка Самуїла. Збираються в зграї перелітні птахи, готуються до відльоту в теплі краї. Пора смикати буряк і моркву, городу вклонитися.

3 вересня - Апостола Тадея; Васси мучениці. День буде ясним - можна чекати ще чотири тижні гарної погоди. Якщо бджоли залишили стільники відкритими - зима буде тепла.

4 вересня - Зенона мученика. Повинні з'явитися перші осінні заморозки. Якщо павутина прилипає до рослин - до тепла.

5 вересня - Луппа мученика. Якщо листя лягає "обличчям" вгору - на холодну зиму, а вниз - зима буде теплою. Якщо в цей день журавлі на південь полетіли - зима буде ранньою. Якщо немає заморозків, то не буде і весь місяць.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: