Міністр оцінив масштаби наслідів паводків / скріншот

Під час удару стихії на Західній Україні випало до 70% місячної норми опадів.

Як повідомили у Департаменті комунікації Міністерства внутрішніх справ, про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який разом з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, головою ДСНС Миколою Чечоткіним і командувачем Національної гвардії Миколою Баланом здійснили обліт територій Івано-Франківської області, які найбільше затопило, з метою моніторингу наслідків негоди.

Читайте такожЖінка з дітьми ледве врятувались: в Яремче на дорозі провалля утворилося буквально за хвилину (відео)

Відео дня

«Удар стихії в Івано-Франківській області прийняли Верховинський, Косівський, Рожняківський райони. Фактично випало до 70% місячної норми опадів. Це спричинило потужні потоки, які на своєму шляху руйнували, дамби, мости і переходи. Дністер розлився майже на 7 м - це рівень стихії 2008 року», - зазначив Аваков.

Міністр додав, що підтоплених населених пунктів більше 200, до 29 селищ немає проїзду. За його словами, в Івано-Франківській області загинули три людини від стихії, одна – зникла безвісти.

Загалом зруйновано 110 км автодоріг, 1 850 м берегоукріплень та 90 мостів у Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення із 34 населеними пунктами.

Аваков наголосив, що важливо зробити доїзд до населених пунктів, аби надавати людям необхідну допомогу. «Є вирішене питання – доставка продуктів харчування та техніки авіацією МВС. На другу половину дня очікуємо покращення погодних умов та згоду на виліт. Вертоліт вже завантажений всім необхідним», - сказав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 24 червня в результаті сильних дощів у західних областях України було підтоплено 197 населених пунктів.

Інтенсивні опади 22-23 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях.

Найбільше населених пунктів підтопило в Івано-Франківській області - 165, у Чернівецькій області – 18, Львівській – 8, Закарпатській – 3.