18 січня погода в Україні буде складною / фото ua.depositphotos.com

На четвер, 18 січня, по всій Україні оголошено штормове попередження через погіршення погоди. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Зокрема, синоптики прогнозують значні опади, сильні пориви вітру та ожеледицю на дорогах.

"18 січня в Україні пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах значний сніг та мокрий сніг, хуртовина, на Закарпатті вночі значний мокрий сніг, вдень значний дощ", - йдеться у попередженні.

Відео дня

Також, за даними синоптиків, на дорогах країни, крім півдня, спостерігатиметься ожеледиця. Через негоду по всій країні оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

"Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць", - попередили в Укргідрометцентрі.

По всій Україні на 18 січня оголосили штормове попереження / фото Укргідрометцентр

Погіршення погоди в Україні 18 січня - що відомо

Синоптик Наталка Діденко прогнозує на завтра потепління, яке супроводжуватиметься опадами та сильним вітром. За її словами, найближчої ночі ще будуть морози -5...-12, а на північному сході - до -14. Але вже завтра вдень температура стрімко підвищиться до +3...+8 градусів, у південній частині, на Закарпатті та в Чернівецькій області повітря прогріється до +7...+12, а в Криму буде +14 градусів.

Перехід від снігу до дощу, за словами Наталки Діденко, супроводжуватися налипанням мокрого снігу, ускладненням ситуації на дорогах, погіршенням видимості, подекуди ожеледдю. Також очікується сильний, до 15-20 м/с, вітер.

Вас також можуть зацікавити новини: