Тиждень в Україні буде теплим, але з періодичними опадами / Фото ua.depositphotos.com

Найближчого тижня погода в Україні буде нестабільною, але теплою. Місцями стовпчики термометрів підійматимуться до приємних +10°...+15°. Весь тиждень очікуються температурні коливання, які найпомітнішими будуть на заході країни. Також у західних областях очікується мокрий сніг. Про це повідомляє Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з сухої, але не дуже теплої погоди. Лише в Івано-Франківській та Чернівецькій областях температура підніметься до +10°...+13°. На решті ж території країни стовпчики термометрів покажуть +3°...+9°.

13 березня в Україні буде не дуже тепло / фото УНІАН

У вівторок, 14 березня, в Україні різко потеплішає. Особливо це відчуватиметься в західних областях, де стовпчики термометрів підскочать до +10°...+15°. На решті території також температура підвищиться до +7°...+12°. Без опадів, лише невелика хмарність.

Відео дня
14 березня в Україні різко потеплішає / фото УНІАН

В середині місяця, 15 березня, на заході України почнуться дощі і мокрий сніг, а температура різко впаде до +6°...+9°. Дощі також очікуються на сході України. Температура в більшості областей буде в межах +7°...+11°, на півдні місцями потеплішає до +13°.

15 березня в Україну прийдуть опади, а на заході похолодає / фото УНІАН

16 березня температурні контрасти в Україні посиляться. На заході  та півночі стовпчики термометрів покажуть +5°...+7°, у більшості центральних областей буде +8°...+13°, на півдні очікується +11°...+14°, а на сході температура підніметься до +10°...+15°. 

У більшості західних областей очікуються дощі і мокрий сніг, а в північних та місцями в центральних областях пройдуть невеликі дощі.

16 березня в Україні будуть невеликі дощі / фото УНІАН

Перед вихідними, 17 березня, опади практично покинуть території України, лише на сході ймовірні дощі. Температурні контрасти згладяться. У більшості областей буде +6°...+9°, а на півдні і південному сході повітря прогріється до +9°...+12°.

17 березня температурні контрасти в Україні згладяться / фото УНІАН

На вихідних, 18 і 19 березня, температура в Україні знову підвищиться. Наприкінці тижня практично по всій країні буде +10°...+14°, лише на північному сході стовпчики термометрів покажуть +7°...+9°. Без істотних опадів - по всій країні пануватиме хмарна погода з проясненнями.

18 березня в Україні почне теплішати / фото УНІАН
19 березня в Україні буде тепло і сухо / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

13 березня - якщо собака довго відмовлявся від їжі і був млявим, а тепер ожив, значить, він відчуває наближення тепла.

14 березня - якщо прилітають граки, значить, літо буде мокрим та сирим.

15 березня - якщо гуси змащують пір'я, чистять їх - бути поганій, дощовій погоді.

16 березня - якщо півень кричить дзвінко і завзято, значить, літо буде теплим.

17 березня - якщо хмар немає, а зірки яскраві і їх добре видно, то літо буде родючим.

18 березня - якщо чується крик воронів, слід звернути увагу, в який бік вони кричать. Якщо на північ, значить, бути негоді.

19 березня - якщо суглоби німіють, то бути поганій погоді.

Вас також можуть зацікавити новини: