Погода у грудні - прогноз синоптика / фото Pixabay

На початку грудня в Україні спостерігатимуться сильні температурні контрасти. У перших числах місяця очікуються атмосферні фронт та циклони, які спричинять опади. Надалі погода стабілізується, опади припиняться. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, 1 грудня температура у південних областях може сягнути навіть вище +10 градусів. Водночас у західних та північних областях буде невеликий мороз - у нічні години температура опускатиметься до −3…−8, а вдень - переважно близько нуля.

"У п’ятницю 1 грудня знову можуть бути опади, але якої фази, ще важко говорити. Скоріш за все, знову змішаної, через ці контрасти температур по території країни", - говорить синоптик.

Відео дня

2 грудня, за її даними, по південній частині та у східних областях вдень може бути +9…+15. Решта території - температура коливатиметься: переважно невеликий "мінус".

"Якщо дивитися на першу декаду грудня, перші дні грудня - а це вже кінець цього тижня - як я зазначила, у п’ятницю знову може бути атмосферний фронт і контрасти температури по території України. Потім 3-го числа знову може бути певний циклон із півдня, з акваторії Чорного моря, який принесе опади півдню", - прогнозує Наталія Птуха.

Надалі, за її даними, ситуація стане трошки спокійнішою: переважатиме поле підвищеного тиску в першій декаді після, 3-го числа, тобто вже буде без опадів.

Погода у грудні 2023 - прогноз

У грудні 2023 року в Україні очікується погода тепліша на 1-1,5° відносно звичайних показників. Це означає, що середня за місяць температура очікується від 3° морозу до 2° тепла, а в Криму - до +4°.

Вас також можуть зацікавити новини: