Прогноз погоди в Україні до кінця зими / фото Annalisa Ideler, Pixabay

До кінця зими в Україні ще очікуються сильні морози, опади та коливання температури. Про це розказав народний синоптик Володимир Деркач, передає "Полісся".

За його словами, останній декаді січня буде властива часта зміна погоди. Спочатку на 1-2 дні слід чекати похолодання, а далі - щось схоже на коротку відлигу. Потім температура знову знизиться, але суттєвого похолодання не буде. Опади очікуються досить часті, але незначні.

Погода у лютому

За прогнозом Володимира Деркача, на початку лютого очікуються слабкі опади. Ближче до середини першої декади вони переростуть в інтенсивні.

Відео дня

"У цей період зима покаже свій характер - 2-3 дні будуть досить холодними. Під кінець першої десятиденки дещо потепліє, опади припиняться", - прогнозує народний синоптик.

За його даними, друга декада збереже тенденцію повільного підвищення температури. У цей період очікуються невеликі опади. Вдень будуть невеликі "мінуси" і практично близько нуля вдень.

За словами синоптика, третя декада лютого продовжить тенденцію нічних "мінусів" і переважно "плюсів" вдень.

"Хоча середина цієї десятиденки упродовж 2-4 днів ще нагадає про зиму. Але вдень уже відчуватиметься подих весни", - каже він.

В Україну йде потепління

Після періоду сильного похолодання в Україну нарешті йде потепління. Про підвищення температури розказала синоптик Наталка Діденко. 

За її словами, вже 13-14 січня в Україну прийде атлантичне повітря із теплою погодою та "плюсовою" температурою повітря скрізь.

Вас також можуть зацікавити новини: