На Закарпатті попереджають про небезпеку сходження лавин / Національний природний парк "Синевир"

19 січня в Карпатах та на Закарпатті прогнозують дощ та мокрий сніг. Синоптики попереджають про загрозу паводків та сніголавинну небезпеку. 

Так, 18-19 січня висока сніголоавинна небезпека (4 рівень) зберігається на високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, висока ймовірність масового схоження природних середніх та великих лавин. Туристам наполегливо радять утриматися від походів у гори.

Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з вiдлигою та інтенсивними опадами, очікується 18-19 січня на високогір'ї західної та центральної частини Закарпатської області. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

Відео дня

Окрім лавинної небезпеки, українців попереджають і про загрозу паводків. 18-19 січня на річках Закарпатської області очікується подальше підвищення рівнів води над поточними відмітками на 0,8-1,2 м з виходом води на заплаву на р.Латориця біля м. Мукачево.

19 січня очікується проходження максимального рівня води паводку на р.Боржава біля с. Верхні Ремети висотою 600-650 см над нулем поста, що супроводжуватиметься виходом води на заплаву, частковим затопленням сільськогосподарських угідь, присадибних ділянок в ряді сіл та автодоріг Шаланки – Великі Ком’яти та Мукачево-Рогатин у Берегівському та Хустському районах Закарпатської області. 

18-19 сiчня, у зв'язку з вiдлигою та опадами, на рiчках басейну Днiстра та суббасейнiв Прута, Сiрету (Львiвська, Iвано-Франкiвська, Чернівецька обл.) очікуються пiдвищення рiвнiв води на 0,2-1,2 м над рiвнями на 8 годину 17 сiчня.

18-21 сiчня, у зв'язку з вiдлигою та опадами, на рiчках суббасейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) та у верхiв'ї Стира (притока Прип'яті) у Львiвській обл. очiкується поступове пiдвищення рiвнiв води на 0,2-0,7 м над поточними вiдмiтками.

Погода в Україні на 19 січня

У пʼятницю в Україні переважно буде хмарно, у північних та західних регіонах можлива ожеледиця. Водночас у південних та східних областях очікуються дощі, температура вночі становитиме 1-6° тепла, вдень – 4-9° тепла, на крайньому півдні країни до 12°.

На півночі країни очікують невеликі опади, температура протягом доби від 3° тепла до 2° морозу. У центральних областях прогнозують 0-5° тепла.

Водночас на Київщину прийде похолодання. У столиці вночі та вдень очікується 0-2° тепла.

Вас також можуть зацікавити новини: