Ігор Кібальчич розповів, якою буде погода в Україні в лютому / фото УНІАН

У лютому погода в Україні буде теплішою, ніж зазвичай. Це повʼязано з тим, що районі Ісландії та Британських островів формуватимуться активні циклони, які втягуватимуть у циркуляцію тепле та вологе повітря із Середземномор’я та Північної Африки, пояснив в коментарі "Телеграфу" відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його словами, у більшості областей України середня температура за місяць перевищить норму. Помітять це, зокрема, мешканці західних, південних та південно-східних регіонів. 

"У перші дні лютого в Одеській області та Криму можливе прогрівання повітря до +10…+12°С, а ближче до середини лютого не виключені й вищі показники, в окремі дні навіть +14…+19°С. Помітно прохолодніше буде у східній частині, північних областях та на Поліссі. Проте температурне тло в середньому за місяць по Україні коливатиметься в діапазоні -2,5…+4,3°С, що приблизно на 2–5 градусів вище за норму. Водночас загальна тенденція до теплої погоди не виключає короткочасних вторгнень холоду з півночі, проте без екстремальних морозів", – йдеться у матеріалі. 

Відео дня

Водночас кількість опадів буде розподілена рівномірно протягом усього місяця. Їхній рівень очікується в межах 35–70 мм, проте у західних регіонах, Карпатах та Кримських горах — місцями випаде 80–110 мм. Часом буде спостергіатися і сніговий покрив – здебільшого у західних, північних та північно-східних областях.

Погода в Україні на лютий - інші прогнози

В Українському гідрометцентрі прогнозують, що погода у лютому в Україні буде майже в межах норми. Водночас у низці областей буде тепліше, ніж зазвичай. Очікується, що середня місячна температура становитиме від 4° морозу до 2° тепла.

Раніше Наталія Птуха казала, що початок лютого зустріне українців морозами.  Проте це не виключає того, що далі температура повітря підвищиться. 

Вас також можуть зацікавити новини: