В Україну йдуть сильні морози / фото Kerstin Riemer, Pixabay

Найближчими днями температура коливатиметься. Якщо сьогодні вдень очікується від -2 до +3, то 22 листопада вже в багатьох областях буде "мінус". Зокрема, у північній частині і вдень, і вночі протягом доби буде мороз -1…-6, в східних областях протягом доби -3…-10, а на решті території очікується від -3 до +2. Тепліше традиційно буде на півдні: уночі 22 листопада 0…+5, вдень +3…+10. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"23 листопада - найхолодніший із найближчих днів, ще і вітер на додачу. Температура вночі по Україні -6…-11 морозу, а на північному сході країни - Сумщина, Харківщина - навіть до -14 градусів у нічні години", - попереджає синоптик.

Вдень, за її даними, також буде мороз 0…-6. Навіть на півдні країни буде вночі 0…-5, проте вдень ще +1…+7.

Відео дня

"Отже, на 23-те число звертаємо увагу, бо там і вітер буде, і мороз. Найбільш морозною буде ніч на 23-те число, особливо це стосується Сумщини і Харківщини. 23-го можливі хуртовини", - зауважила вона.

За даними Наталії Птухи, 24 листопада температура в Україні дещо підвищиться. атмосферний фронт пройде, відповідно, повітряні потоки переважатимуть південно-західні, тож температура дещо підвищиться.

"Та ми залишатимемося в полі зниженого тиску, тому надалі можливі опади, переважно у вигляді дощу, але у північних областях ще можуть бути подекуди з мокрим снігом", - сказала фахівець.

Погода у Києві - прогноз

За даними Українського гідрометцентру, на цьому тижні у Києві очікується різке похолодання. Вночі 23 листопада температура у столиці впаде до -7°...-9°. Але вже наступного дня потеплішає - "плюс" буде як вдень, так і вночі.

Вас також можуть зацікавити новини: