Погода на 3 дні / фото Gábor B, Pixabay

До вихідних в Україні поступово зміниться погода. Зокрема, спека, яка зараз охопила схід, південь та більшість центральних областей, трохи ослабне. Натомість в Україну прийдуть дощі та грози.

Такий прогноз на найближчі три дні зробив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Погода 10 серпня

За прогнозом синоптика, суттєвих опадів в Україні у середу, 10 серпня, не очікується. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с, а вдень у південних областях місцями очікуються пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +13…+18 °С, на півдні та сході до +22 °С. Вдень повітря прогріється до +24...+29 °С, у південних та східних областях +32...+37 °С.

Відео дня

Погода 11 серпня

За словами синоптика, у четвер, 11 серпня, розмитий атмосферний фронт спричинить короткочасні грозові дощі в окремих районах Лівобережжя країни. Вітер утримається північно-східний, 7-12 м/с, вдень у центральних та південних областях очікуються пориви до 15-20 м/с. Температура вночі становитиме +13…+18 °С, у Приазов'ї та на сході до +21 °С. Вдень повітря прогріється до +24…+29 °С, у Приазов'ї, Криму та на сході до +30…+35 °С.

Погода 12 серпня

Перед вихідними, за словами Ігоря Кібальчича, атмосферний тиск трохи знизиться, а разом із ним погода в Україні стане більш нестійкою. Подекуди пройдуть дощі з грозами. Температура повітря становитиме: вночі +13…+18 °С, вдень +23…+28 °С, на південному сході країни та в Криму спека ослабне до +32 °С.

Як повідомляв Погода УНІАН, найближчими днями в Україні очікується дуже спекотна погода. У першій половині тижня сильна спека в +34°...+37° накриє південні, східні та частину центральних областей. При цьому на заході і півночі країни очікується комфортна температура близько +20°...+25°. З середини тижня температурні контрасти згладяться: спека на півдні та сході трохи ослабне, а на заході й півночі стовпчики термометрів піднімуться. 

Вас також можуть зацікавити новини: