Цього тижня в Укаїні очікуються небезпечні погодні явища / фото Gábor B, Pixabay

Цього тижня в Україні очікується тепла, а у південних областях спекотна погода. Періодично йтимуть дощі з грозами різної інтенсивності та подекуди можливі небезпечні погодні явища. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Він пояснив, що у зв'язку з надходженням спекотної та нестійкої повітряної маси середземноморського походження, а також з території Балканського півострова, в нашій країні прогнозується період переважно спекотної погоди з денними температурами близько +30 °С, у центральних та південних регіонах місцями вище +33…+35 °С. "Проте, нові температурні рекорди малоймовірні", - каже синоптик

"На тлі спекотної погоди активізуються і грозові процеси, які супроводжуватимуться випаданням злив, а місцями не виключені такі небезпечні явища, як град та шквалисті пориви вітру", - попереджає Ігор Кібальчич.

Відео дня

Погода 17 липня

Сьогодні, за даними синоптика, очікується переважно малохмарна погода без опадів. "Однак увечері малорухомий холодний фронт стане причиною грозових дощів на Поліссі та на крайньому заході країни", - зауважив синоптик.

Температура повітря вдень становитиме +27…+32 °С; у південних та центральних областях вночі повітря прогріється до +29…+34 °С.

Погода 18 липня

У вівторок, за прогнозом Ігоря Кібальчича, у західних та північних областях очікуються грозові дощі, вдень опади поширяться також на центральні регіони, Одеську та Харківську області. "Місцями можливий град та шквали, 15-20 м/с", - попередив він.

Температура повітря вночі становитиме +17…+22 °С, біля узбережжя морів до +24 °С; вдень у західних областях +25…+30 °С, на решті країни +30…+35 °С, на Одещині місцями буде +36…+38 °С.

Погода 19 липня

У середу грозові дощі пройдуть вночі у східних, центральних областях та у Приазов'ї, вдень також на заході країни. В окремих пунктах можливий град та шквали, 15-20 м/с.

"Температура повітря знизиться на 3-5 °С і коливатиметься вночі в межах +13...+18 ° С, вдень +24 ...+29 °С; у південній половині та у Приазов'ї вночі +18…+23 °С, вдень +28…+33 °С", - прогнозує синоптик.

Штормове попередження по Львівській області

Сьогодні у другій половині дня на Львівщині очікується погіршення погоди. Синоптики попереджають про грози, град та шквали. Оглошено І рівень небезпеки.

Вас також можуть зацікавити новини: