Тиждень в Україні буде теплим і без опадів / фото pixabay.com

Тиждень в Україні буде по-осінньому теплим. Стовпчики термометрів показуватимуть + 15°...+17°. Однак ночі теплом не порадують, місцями температура опускатиметься до 0°...+2°. Весь тиждень очікується сонячна погода або невелика хмарність, лише у вівторок, 28 вересня, в Сумській області можливі невеликі дощі.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Тиждень в Україні розпочнеться з теплої погоди. Практично по всій країні очікується сонячна погода і невелика хмарність, лише на сході та півночі країни місцями буде похмуро. Температура очікується на рівні +14°...+18°.

Відео дня
Погода в Україні 27 вересня / фото УНІАН

У вівторок, 28 вересня, збережеться практично така ж погода, однак сонця стане менше. По всій країні очікується невелика хмарність. Температура триматиметься на рівні +13°...+17°. У Сумській області - невеликі дощі.

Погода в Україні 28 вересня / фото УНІАН

У середу, 29 вересня, температура в Україні трохи знизиться. У більшості областей очікується +12°...+14°, лише в південних і західних місцями стовпчики термометрів будуть підійматися до +15°...+17°. Також на сході, місцями на півночі та в центрі країни вночі очікується 0°...3°.

Погода в Україні 29 вересня / фото УНІАН

Останній день вересня цього року порадує українців теплом і сонцем, невелика хмарність буде лише на заході країни та в деяких центральних областях. Ночі, як і раніше, будуть холодними, а ось вдень стовпчики термометрів підскочать до +15°...+17°.

Погода в Україні 30 Вересня / фото УНІАН

1 жовтня погода в Україні суттєво не зміниться. На Лівобережжі буде багато сонця. Температура на рівні +14°...+16°.

Погода в Україні 1 жовтня / фото УНІАН

Вихідні також порадують українців в міру теплою і стабільною погодою. У суботу, 2 жовтня, практично по всій країні очікується невелика хмарність, +13°...+17°. А вже в неділю, 3 жовтня, всі західні області та місцями північні й центральні заллє теплим осіннім сонцем. Без опадів.

Погода в Україні 2 жовтня / фото УНІАН
Погода в Україні 3 жовтня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

27 вересня - Воздвиження Чесного й Живодавчого Хреста Господнього. Листя на Воздвиження з берези опало - осінь буде довга і тепла. Птахи дружно полетіли в теплі краї - чекати суворої зими. Павутина стелиться повсюдно - до тепла; мало павутини - на суху осінь. 

28 вересня - день Микити Гусятника. Гусак лапу підіймає - до холоднечі, на одній нозі стоїть - до морозу, полощеться у воді - до тепла, ніс під крило ховає - до ранньої зими.

29 вересня - мучениці Євфимії. Якщо верба рано вранці покривається інеєм - значить, зима буде лютою, морозною.

30 вересня - Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Це стародавнє жіноче свято, але з сумним присмаком. Вранці цього дня всім жінкам слід було добре виплакатися, щоб легше стало на душі не тільки собі, але і всім близьким.

1 жовтня - чим сухіше і тепліше початок жовтня, тим пізніше настане зима. Яка погода встановилася на 1 жовтня, така буде і на 1 квітня.

2 жовтня - Трохима. Якщо бджоли ретельно заліпили стільники воском або прополісом - зима буде суворою.

3 жовтня - Євстахія. Якщо вітер дме північний - до холоду; південний - до тепла, західний - до мокротиння; східний - до гарної погоди. 

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: