В Україні ймовірні лісові пожежі / фото ДСНС

На найближчі дні у багатьох областях України оголосили надзвичайний рівень небезпеки. За даними Українського гідрометцентру, існує висока ймовірність виникнення лісових пожеж.

"19-22 червня у центральних, Сумській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Харківській, 19 червня і в Житомирській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - йдеться у попередженні.

Довідка УНІАН. Надзвичайна пожежна небезпека оголошується, коли погодні умови поєднують високу температуру повітря та суху бездощову погоду. Це призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж за наявності відкритого вогню. 

Відео дня
фото Укргідрометцентр

Погода в Україні на тиждень - готуйтесь до спеки

Найближчими днями температура в Україні буде високою. За даними Погода УНІАН, у багатьох областях стовпчики термометрів підійматиметься до +30° та навіть до +34°. 

Зокрема, 20 червня, у більшості областей очікується від +26° до +34°, на заході: буде трохи свіжіше +23°...+25°. У середу, 21 червня, стовпчики термометрів по всій країні покажуть +25°...+29°.  У четвер, 22 числа, у більшості областей повітря прогріється до +26°...+30°, місцями на півдні буде до +31°.  Перед вихідними спека в Україні посилиться: майже по всій країні повітря розжарить до +28°...+33°. А на вихідних, 24 та 25 червня, на заході України похолоднішає. Натомість на решті території нашої країни температура підійматиметься до +29°...+34°.

Вас також можуть зацікавити новини: