В Україні очікуються затоплення / фото REUTERS

В Україні найближчими днями триватиме ріст рівнів води у річках. Через це в окремих районах оголошено попередження про небезпечні гідрологічні явища.

Зокрема, за даними Укргідрометцентру, до 13 квітня на Верхньому Дніпрі триватиме ріст рівнів води на 0,1-0,3 м за добу з подальшим затопленням заплави, порушенням транспортного сполучення з рядом прирічкових сіл та часткове затоплення окремих населених пунктів водами Дніпра та Сожу у Чернігівському районі Чернігівської області. Оголошено ІІ рівень небезпеки, помаранчевий.

Також у цей період на Десні продовжиться ріст рівнів води на 1-20 см за добу. Це також супроводжуватиметься затопленнями та порушенням транспортного сполучення. 

Відео дня

За даними Укргідрометцентру, внаслідок дощів відбуватиметься подальше поповнення водою стариць та озер на заплавних територіях вздовж Десни, що обумовлюватиме подальше затоплення заплавних територій вздовж усієї Десни у Чернігівській області та Броварському районі Київській області.

У багатьох регіонах України можливі підтоплення / фото Укргідрометцентр

Що буде з погодою в Україні найближчими днями - погода на тиждень

За прогнозом Укргідрометцентру, цього тижня в Україні не очікується суттєвих коливань температури. Водночас синоптики прогнозують періодичні дощі та місцями пориви вітру. 

Вас також можуть зацікавити новини: