Иллюстративная фотография: акция за проведение люстрации / Фото УНИАН

У Полтавській ОДА під першу хвилю люстрації потрапив лише один чиновник - директор Департаменту економічного розвитку Олена Адамович.

Про це сьогодні з посиланням на голову Полтавської обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука повідомила прес-служба ОДА.

Читайте такожПід люстрацію потрапить не катастрофічна кількість людей - міністр юстиції

Відео дня

“Закон (Закон України "О очищення влади" - УНІАН) набрав чинності і передбачає для певної категорії чиновників заборону обіймати певні посади в органах державної влади і місцевого самоврядування протягом 10 років. Згідно з цим законом, кадрова служба ОДА і юридичний відділ проаналізували персональний склад держслужбовців і виявили, що Адамович підпадає під дію п. 9 ст. 3. Норма передбачає заборону для службовців, які в період з 21 листопада 2013 р. по 22 лютого 2014 р. перебували на посадах губернаторів або їх заступників. Адамович у цей період працювала на посаді заступника. Зараз її прізвище внесено до єдиного державного реєстру Мін‘юсту, як це і передбачено законодавством», - сказано в повідомленні прес-служби.

Голова ОДА заявив, що не має особистих претензій до Адамович як до фахівця. Він також уточнив, що їй пропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням у зв'язку з набуттям законом «Про очищення влади» чинності, але вона відмовилася. Зараз Адамович знаходиться на лікарняному.

Читайте такожКличко готується люструвати чиновників КМДА

Бугайчук також повідомив, що інші держслужбовці, які потрапляють під першу хвилю люстрації, звільнилися з своїх посад відразу після Революції гідності з власної ініціативи. «Це і колишній голова ОДА Олександр Удовиченко, і його заступники, а також голови РДА та їх заступники», - сказав голова ОДА.

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня набрав чинності Закон «Про очищення влади» (про люстрацію).

Закон визначає правові і організаційні основи проведення перевірки державних службовців і прирівняних до них осіб, посадовців органів місцевого самоврядування «з метою відновлення довіри до влади і створення умов для побудови нової системи органів влади відповідно до європейських стандартів».