Могерини заявляє, що ЄС готовий робити більше в напрямку відновлення Донбасу / фото Мусієнко Владислав / POOL

Віце-президент Європейської Комісії – високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні заявляє, що Євросоюз готовий робити більше в напрямі відновлення Донбасу, але у першу чергу хоче спрямувати зусилля на повне виконання Мінських угод.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила на спільному брифінгу з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві.

Читайте такожМогеріні розповіла про план врегулювання ситуації в Україні

Відео дня

«Ми також обговорили з прем'єр-міністром ситуацію на сході України. Хочу наголосити, що ми підтримуємо повне впровадження Мінських угод. Також під час нашої зустрічі ми наголосили на відповідальності Росії у цьому питанні, і як ви знаєте, санкції ЄС напряму пов'язані із повним виконанням Мінських угод», - сказала Могеріні.

«Ми як ЄС готові робити більше у плані реконструкції цього регіону, однак у першу чергу ми хочемо спрямувати наші зусилля на повне виконання Мінських угод», - наголосила вона.

Крім того, Могеріні підкреслила, що ЄС і надалі підтримуватиме Україну, зокрема, в питанні територіальної цілісності та суверенітету.