22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності / фото УНІАН

Підозрювана у підготовці терактів і захопленні державної влади народний депутат Надія Савченко заявляє, що її життю та здоров’ю загрожуватиме небезпека, поки вона не піде з політики.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Савченко сказала на засіданні Апеляційного суду Києва з розгляду скарги адвокатів на рішення суду першої інстанції про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Стосовно того, чому я так жартувала над Луценком, доводячи ситуацію до крайнього абсурду, який, звичайно ж, буде загрожувати моєму життю і здоров’ю. Я доводила її тому, що моєму життю і так кожен день на вулицях загрожує небезпека, поки я в політиці», - пояснила вона.

Відео дня

«Коли я піду з політики, перестану заявляти, що я можу бути кандидатом в президенти, усе буде у мене в житті добре, але поки я залишаюся в політиці, як криголам проти всієї системи, мені завжди буде загрожувати небезпека, тому мені втрачати більше нічого», - додала Савченко.

Читайте такожГерой України хоче взяти Савченко на поруки (фото)

Як повідомляв УНІАН, 22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 59 діб до 20 травня, без альтернативи внесення застави.

Савченко в суді оголосила голодовку і заявила, що не збирається тікати з України.

Савченко інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ; ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.